Gitaarfestival Den Haag

Hier is een rapport in twee en een halve minuut video

van een hectische, mooie, enigszins chaotische dag. Ik had tijdens dit optreden de tijd om het publiek te vertellen wat de reden is waarom ik alleen met een plectrum speel. Daarna speelde ik de integraal “it was an epoch”.

Er was een beamer en een scherm

dus het leek erop dat het niet alleen een feest voor hun oren was, maar ook een lust voor het oog.

helaas

er waren wat technical difficulties, en dat briljante Paul Gilbert-lied bedoel ik niet. Er was slechts een VGA-aansluiting op de beamer, dus ik moest overschakelen naar plan B, wat mijn tweede laptop was. Ik speel “Introitis”, die precies 57 seconden duurt om te spelen als ik het juiste tempo kies.(daarna begint de begeleiding op de computer) En als ik dat niet doe, geen probleem, dan improviseer ik wat.

Maar

na 57 seconden was er een griezelige stilte …… zou ik moeten blijven proberen opnieuw op te starten?  Bill Gates vervloeken? Ik greep gewoon mijn betrouwbare philips-mediaplayer en deed het optreden zonder al mijn video’s. Dat was dus plan C

ik moet toegeven

Ik was een beetje uit balans het eerste nummer, maar herpakte me in het derde nummer (zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen in belgie). Het is beter om op die momenten niet te gevoelig te zijn, ik zal het moeten leren. Uiteindelijk  eindigde het toch niet zo erg. Livebeelden zullen binnenkort op de site verschijnen.