Imagicials Instrument

 

De OM

Imagicials fijnste en meest bespeelde  akoustische gitaar is gebouwd door Richard Heeres .( http://www.heeresguitars.nl/) Zij is gebouwd naar voorbeeld van de Martin OM modellen uit de jaren ’40 van de 20e eeuw . In die tijd werd er nog ongebreideld gebruik gemaakt van Rio-palissander uit Brazilie. Echter, daar is een kap- import- en verkoop verbod voor. Omdat ook deze boomsoort teveel omgezaagd  is.

De Zij- en achterkant

van dit exemplaar is daarom van indisch Palissander. klinkt ook fantastisch met een heerlijk vol midden. Het hout heeft een prachtige paarse gloed , die maar moeilijk te zien is op de foto.

Imagicials Gitaren de achterkant van de OM

Het bovenblad is van Adirondack. De Adirondack spar wordt door steelstring-bouwers gezien als de heilige graal. Deze gitaar blijft altijd mooi in balans klinken ook als je hard “strummed”. Dat heeft veel te maken met dat wondermooie hout aan de bovenkant.

 

Imagicials gitaren de OM'

De hals zit er op met schroeven,  en is aan de binnenkant van de kast gestabiliseerd met carbonfiber. Dit is weinig stijlvast maar zorgt er wel voor dat ze goed bespeelbaar blijft. De klank lijdt er niet onder, is mijn ervaring.

Dit bericht is gepost in Gitaar. Bookmark de link.