Imagicials eerste stap naar het buitenland

Door een facebookpromotie naar Brussel:

Na een facebook promotie verspreid over Scandinavie,Duitsland,Nederland,Belgie en Frankrijk, werd het snel duidelijk , op basis van likes en klikken, dat ik in het Noorden van Europa niet veel te zoeken had. Echter, in Franstalig gebied des te meer. Houden ze daar meer van mijn muziek of kijken ze in het noorden anders tegen Facebook aan? De tijd zal het leren.

De Franse kant van Brussel sprong er (boven)uit. Dat was de aanleiding om me op te geven voor een “scene ouvert” in de Zuid-brusselse wijk Saint-Gilles. (sint Gillis)

Reise reise:

Aangezien ik zo min mogelijk in de auto wil zitten ging ik met een koffer met 28 kilo apparatuur en gitaren met de trein. Tot mijn stomme verbazing moest ik staan van Rotterdam tot Mechelen. Na aankomst een half uur lopen met die koffer om in te checken bij de venue. Daarna weer een half uur lopen naar mijn goedkope hotel. Ik kan je vertellen, ook al heeft die koffer 4 wieltjes … nooit meer! Next time neem ik een taxi.

Waar:

Aan een drukke straat ligt daar tussen avondwinkels en nooit sluitende bakkers, La Tricoterie. Een echte hipstergelegenheid , een tot kunst en eettent omgevormde ex-Fabriek. Op een klein podium stond en hing een overbekende Peavey geluidsset waarvan ik verwachtte dat het in elk geval qua volume wel snor zat.

Hard Labeur:

Het geheel werd bediend door een technicus die ik s’middags  al had gezien , toen was hij ook al erg druk. Deze vriendelijke, cooperatieve man was een beetje overwerkt door het verdelen van zijn verantwoordelijkheidsgevoel over 2 evenementjes die tegelijkertijd plaatsvonden.

Ik weet dientengevolge niet zeker of iedereen me daar wel heeft horen spelen, maar de eerste rijen waren wel onder de indruk. De beste man kondigde me aan en ging er onmiddelijk van door om in de andere zaal verder te werken.

Worthwile:

Jaa. Was leuk om te doen en leerzaam, volgende keer een soundcheck afdwingen.